Life steps for simplify

Life steps for simplify

What do you really need and want for your life? It is good to take a step back and think about what your values and goals in life are general.

Tips to simplify:

  1. Do less -> it means fewer choices –> less thinking.
  2. Cook simple, with two or three ingredients. Use two choices also in snacks, so you have enough choices for your days.
  3. Buy less, just what you really need.
  4. Think about what you need to do and what you can do the next day, so you don’t get stressed out for all the tasks you need to do.
  5. Clean out your wardrobe and check that you got two or three pieces of one garment. Like two pairs of jeans, 3 t-shirts, 2 or 3 long-sleeved and so on. So, you don’t have to think about what you wear the next day. This really helps, that you don’t have to use do much money for new clothes and time to thinking about what you would wear.

Simplify

Askeleet yksinkertaistamiseen

Mitä todella tarvitset ja haluat elämääsi? On hyvä ottaa askel taaksenpäin ja ajatella mitä arvoja arvostat ja mitä tavoitteita sinulla on elämääsi kohtaan.

Vinkit yksinkertaistamiseen:

  1. Tee vähemmän -> se tarkoittaa vähemmän valintoja –> vähemmän ajattelua.
  2. Kokkaa yksinkertaisemmin, valitse kaksi tai kolme raaka-ainetta. Valitse myös kaksi vaihtoehtoa välipaloja, joten sinulla on vähemmän valittavaa päivän aikana.
  3. Osta vähemmän, ajattele mitä todella tarvitset.
  4. Ajattele mitä sinun tarvitsee tehdä ja mitä voit tehdä seuraavana päivänä, joten et ole niin stressaantunut asioista mitä sinun tulisi tehdä.
  5. Siivoa vaatekaappisi ja tarkista että, sinulla on kaksi tai kolme vaatetta jokaista laatua. Kuten kahdet farkut, kolme t-paitaa, 2 tai 3 pitkähihaista jne. Joten sinun ei tarvitse käyttää liikaa aikaa vaatteiden valitsemiseen, kun vaihtoehtoja on vähemmän. Tämä myös vähentää ajan sekä rahan käyttöäsi kun uusia vaatteita ei tarvitse ostaa niin paljon.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s