Top 5 skincare tips

Top 5 skincare tips

 1. Nutrition
  I prefer plant-based foods and nutrition in my daily life. If you use meat or dairy products, use only good ingredients or organic products. Try to eat fish twice per week. Eat enough different color shades veggies, berries, and fruits on your day. Use healthier snacks and dessert opinions. Use less sugary, greasy and package products. Try to buy your week’s grocery chopping’s in advance, so you avoid temptation. Prep your meals and try to get your own lunches and healthier snack to work. You save money and your health.
 2. Water
  It is good to drink water about 1,5-2,5 liters in one day. It depends on how much you do exercise or moves in your days, so you could need more water if you lose it. Try to drink water from morning to night, evenly during the day. Enough water makes your skin healthier and glowing nicely.
 3. Stress-free lifestyle
  Stress and worries affect your hormone and cortisol levels. Try to stay away from stress and worries, if you just can. Practice gratitude, peace of mind and ways you can stress less. If you can, meditate or do some yoga once in your day. Meditation and yoga will clear your mindset and you get more stability and balance of life. Try 5 or 10 minutes, if you haven’t tried meditation before. You can download different apps for meditation and burn some candles to get some mood lighting.
 4. Skincare routines
  Use skin products that suit for your skin type the best. Use products, where don’t have alcohol or strong ingredients. If you have sensitive skin, use products that don’t do more harm for your skin type. Remember to wash you make up brushes regularly. Change your bed pillowcase and face towels at least once a week. Change your make up products according to the instructions regularly. You can find info from the Internet or your product package labels. Wash your make up’s every day before you go to sleep! Don’t ever sleep with your make upon. Wash your face with facial products in the morning also. Using just water dries your skin. Use some good moisturizing cream or oil twice in a day, like natural facial oil or cream. If you have acne, use some products which keep the spots away, or dry them out and don’t support the pores.
 5. Multivitamin or other supplements
  I can recommend using zinc, collagen and omega-3 caps. You get enough supplements for your skin, nails, and hair from these. It is healthy to have those. I don’t use a multivitamin supplement now. I use only this called Berocca boost-vitamin drink, which includes all the vitamins and minerals you need for your day. I use it only when I need more boost for my work days and I am tired.

Here were my tips for better skin. What is your tip? Tell me in the comment, so I can learn more. 😊 Have a nice day!

top 5 skin care tips

Top 5 ihonhoito vinkit

 1. Ravitsemus
  Suosin kasvispainoitteista ruokavaliota ja ravintoa jokapäiväisessä elämässäni. Jos käytät lihaa tai maitotuotteita, käytä vain itselle sopivia raaka-aineita tai vastuullisesti tuotettuja tuotteita.  Yritä syödä kalaa ainakin kahdesti viikossa. Syö tarpeeksi eri värisiä kasviksia, marjoja ja hedelmiä päiväsi aikana. Käytä terveellisiä välipaloja ja jälkiruokia. Käytä vähemmän sokeria, rasvaisia tai valmiiksi pakattuja tuotteita. Yritä ostaa ruokaostoksesi etukäteen, jotta vältyt houkutuksilta. Valmistele ateriasi etukäteen ja yritä ottaa mukaan omat lounaasi töihin. Ota myös terveellisiä välipaloja mukaan töihin. Säästät rahaa ja terveyttäsi.
 2. Vesi
  On hyvä juoda vettä noin 1,5-2,5 litraa päivässä. Se riippuu siitä miten paljon liikut ja kulutat päivässäsi, jolloin voisit tarvita enemmän vettä mikäli kulutat paljon enemmän. Riittävä määrä vettä tekee hyvää ihollesi ja se saa sen voimaan hyvin.
 3. Stressitön elämäntapa
  Stressi ja huolehtiminen vaikuttaa hormoneihin ja kortisoli tasoihin. Yritä olla huolehtimatta liikaa ja stressaamatta. Helpompi sanoa kuin toteuttaa, eikö vain? Harjoita kiitollisuutta, mielenrauhaa ja tapoja, joiden avulla stressaat vähemmän. Jos voit, niin meditoi tai joogaa kerran päivässä. Meditointi ja jooga auttaa sinua helpottamaan ajatuskuormaa sekä mieltäsi, saaden sinut tuntemaan tasapainoa. Yritä ensin 5 tai 10 minuuttia, jos et ole kokeillut aiemmin. Voit ladata erilaisia sovelluksia meditointia varten ja laita vaikka kynttilöitä palamaan saadaksesi tunnelmavaloa.
 4. Ihonhoito rutiinit
  Käytä ihonhoitotuotteita, mitkä sopivat ihotyypillesi parhaiten. Käytä tuotteita, mitkä eivät sisällä alkoholia tai vahvoja aineosia. Jos sinulla on herkkä iho, käytä tuotteita mitkä sopivat ihollesi paremmin. Muista pestä meikki siveltimesi tarpeeksi usein. Vaihda tyynyliinasi ja kasvopyyhkeesi ainakin kerran viikossa.Vaihda meikkituotteesi ohjeiden mukaan säännöllisin väliajoin. Voit katsoa infoa internetistä tai pakkauksen kyljestä. Pese meikkisi joka päivä ennen nukkumaan menoa. Älä koskaan nuku meikit päällä. Pese kasvosi kasvotuotteilla myös aamuisin. Jos käytät pelkkää vettä, se voi kuivattaa ihoa. Käytä hyvää kosteusvoidetta tai kasvoöljyä kahdesti päivässä. Jos sinulla on aknea, käytä tuotteita, mitkä auttavat ihonhoidossa ja ei kuivata ihoa sekä tuki ihohuokosia.
 5. Multivitamiinit ja muut lisäravinteet
  Voin suositella ihon hoitoon sinkkiä, kollageenia ja omeca 3 kapseleita. Saat riittävästi ravinteita ihoa, kynsiä ja hiuksia varten näistä. Ne on ihan terveellisiä.

Tässä oli vinkkini ihonhoitoon ja hyvinvointiin liittyen. Mitä vinkkejä sinulla on? Kerro ihmeessä kommenteissa! 😊 Mukavaa päivää sinne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s