Remember these things when it gets hard

Remember these things when it gets hard

1. Don’t look back or think the past all the time

Don’t think about the past and waste your time looking back. You can’t influence that anymore or change it. There only this moment and time. Remember that. You can only affect on that, what you do next in this present moment. You can’t go back and think about the past, it is not worth it. Learn about your experiences and move on.

2. Think positive or the smallest thing for a bad situation

Try to think positive and notice good things in bad situations. Find your power and positive resources.

3. Dream and think the future

Try to find your dreams and think more what makes you happier. What thing you enjoy and like? Think about your future and try to be present currently.

4. Be gracious to yourself

You don’t have to be perfect or the best for everything. You can also fail and make mistakes. It is okay. Try to do your best and try again today or tomorrow. It is okay to be good enough.

5. Be yourself and know your limits

It is okay to be yourself and that’s enough. Just be yourself and count on that. You can always say no if do not want to do something. Think about what you want to do and what you don’t want to do. Know your limits and do what you think is the best thing. Do not let people take advantage of you.

6. It gets better

Always comes a day when everything is better, and you don’t have to think about, how you can affect things. It gets better, always. When I was a teenager or minor, life was always harder. We had more feelings, adversity, and things that just suck. When you get older, you are wiser. You can adapt, and you accept things better or with a different attitude. Feelings are feelings, thoughts are thoughts. These go on and you move on.

remember(canva.com)

Muista nämä asiat kun elämä koettelee 

1. Älä katso taakse tai ajattele menneisyyttäsi koko ajan 

Älä ajattele menneisyyttäsi tai menetä aikaa katsomalla menneisyyteesi. Et voi enää vaikuttaa siihen tai muuttaa sitä. On vain tämä hetki ja aika. Muista se. Voit ainoastaan vaikuttaa siihen mitä teet seuraavaksi tässä hetkessä. Et voi mennä takaisin tai ajatella menneisyyttäsi, se ei ole sen arvoista. Opi kokemuksistasi ja mene eteenpäin.

2. Ajattele positiivisestsi jopa pienistäkin asioista huonoissa tilanteissa 

Yritä ajatella positiivisesti ja huomata hyviä asioita myös huonoissa tilanteissa. Löydä voimasi ja positiivisuutesi.

3. Unelmoi ja ajattele tulevaisuuttasi 

Yritä löytää unelmasi ja ajatella enemmän mikä tekee sinut onnellisemmaksi. Mistä nautit ja tykkäät? Ajattele tulevaisuuttasi ja yritä tehdä parhaasi tässä hetkessä.

4. Ole armollinen itsellesi 

Sinun ei tarvitse olla täydellinen tai paras kaikessa. Voit myös epäonnistua ja tehdä virheitä. Se on ok. Yritä tehdä parhaasti ja yrittää uudelleen tänään ja huomenna. On ok olla ihan riittävän hyvä.

5. Ole oma itsesi ja tiedä rajasi 

On ok olla oma itsesi ja se riittää. Ole vain oma itsesi ja luota siihen. Voit aina sanoa ei, jos et halua tehdä jotain. Ajattele mitä haluat tehdä ja mitä et halua tehdä. Tiedä rajasi ja tee mitä katsot parhaaksesi. Älä anna ihmisten käyttää sinua hyväksesi.

6. Kaikki kyllä muuttuu paremmaksi 

Aina tulee päivä kun kaikki on paremmin, ja sinun ei tarvitse ajatella miten voit vaikuttaa asioihin. Kaikki kyllä muuttuu paremmaksi, aina. Kun oli teini-iässä tai nuorempi, elämä tuntui vaikeammalta. Meillä on silloin enemmän tunteita, muutoksia ja asioita, jotka vain tuntuvat vaikeammilta. Kun tulet vanhemmaksi, tulet myös viisaammaksi. Voit tottua ja hyväksyä asioita paremmin tai erilaisella asenteella. Tunteet on vain tunteita, ajatukset on vain ajatuksia. Nämä menevät ja tulevat. Sinä pystyt jatkamaan elämää.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s